MEDICINSKA KOZMETIKA

Dermatološka kozmetika poboljšava estetski izgled pacijenta.
Dermatološka kozmetika ili medicinska kozmetika  obuhvaća dijagnostiku, liječenje i sprječavanje nastanka promjena na koži koje su estetski neprihvatljive pacijentu. Najčešće su to ožiljci od akni, duboke bore, oštećenja kože uzrokovana suncem, strije…

Brojne dermatološke bolesti i stanja zahtijevaju poseban pristup u njezi kože kao što su: akne, rozaceja, psorijaza, atopijski dermatitis, jako aktiničko oštećenje kože i brojne druge.

Svaka bolest zasebno zahtijeva znanje i pomno pripremljen plan njege koji zajedno s terapijom pruža pacijentu najbolji mogući kozmetski ishod.
Zato se s povjerenjem možete prepustiti dermatološkom kozmetičkom tretmanu koji je prikladan i osmišljen baš za Vas.

SKINCEUTICALS-STRUČNJAK ZA ANTIOKSIDANSE

MISIJA BRENDA SKINCEUTICALS JE POBOLJŠANJE ZDRAVLJA KOŽE I BORBA PROTIV GLAVNIH UZROČNIKA STARENJA KOŽE. ZAHVALJUJUĆI VISOKODJELOTVORNIM FORMULAMA I NENADMAŠNIM REZULTATIMA POTPOMOGNUTIM ZNANSTVENIM  ISTRAŽIVANJIMA,  SKINCEUTICALS PROIZVODI ZA NJEGU KOŽE SE, PORED OSOBNE UPOTREBE, KORISTE TAKOĐER U PROFESIONALNIM TRETMANIMA KOD VRHUNSKIH STRUČNJAKA ZA KOŽU – DERMATOLOGA I PLASTIČNIH KIRURGA.

Brend koji koriste brojne poznate osobe poput Halle Berry, Kirten Dunst i Gwyneth Palthrow, utemeljio je 1997. godine u SAD-u američki dermatolog i znanstvenik dr Sheldon Pinnell (prvi je uspio stabilizirati čisti vitamin C visokoke koncentracije i niske pH vrijednosti i pretvoriti ga u kozmetičko rješenje). Filozofija brenda, koju je osmislio osnivač dr Sheldon Pinnell, svodi se na tri koraka – prevencija, zaštita i korekcija – a svaki korak prati široka paleta proizvoda.

ZAŠTO ANTIOKSIDANSI?

Antioksidansi su priznati kao veoma važan sastojak u borbi protiv znakova starenja kože koje uzrokuju utjecaji iz okoline (UV zrake, onečišćenje, stres, pušenje). Antioksidansi su  promijenili način na koji gledamo na zaštitu kože i podmlađivanje –  prevencija znakova preuranjenog starenja kože putem neutralizacije slobodnih radikala (koji uzrokuju oksidaciju stanica i oštećenje kože) je prvi korak u SkinCeuticals filozofiji i njezi protiv starenja. SkinCeuticals antioksidativni serumi sadrže visoke koncentracije antioksidansa kao što su vitamin C, E, ferulične kiseline, popravljaju nastala oštećenja na koži, sprečavaju nastanak novih i dodatno pružaju koži potrebnu zaštitu. SkinCeuticals antioksidativni serumi Phloretin CF, C E Ferulic i Serum 10 su prilagođeni različitim potrebama kože i profesionalim protokolima (u liječničkim ordinacijama) protiv preuranjenog starenja kože.

SkinCeuticals proizvodi se sastoje od visoke koncentracije čistih sastojaka farmaceutske kvalitete kombinirani sa prirodnim biljnim ekstraktima, i kao takvi, stvoreni su za optimalnu apsorpciju u koži i dizajnirani da zaustave i ispravljaju znakove prirodnog starenja  i starenja kože uzrokovanog utjecajima iz okoline.

Medicinski Dermaroller® – Collagen Induction Therapy

Pomlađivanje kože i uklanjanje ožiljaka

Uklanjanje manjih i većih bora lica i dekoltea, obnavljanje kože oštećene suncem, starenjem, ožiljcima od akni i strijama nikada nije bilo lakše zahvaljujući inovativnom i nagrađivanom nekirurškom tretmanu – terapiji Medicinskim Dermarollerom®. Terapija Medicinskim Dermarollerom® provodi se naprednim microneedlingom, postupkom koji stimulira kožu da se obnavlja i liječi sama, prirodnim i sigurnim putem, a rezultat je glatka, sjajna i zdrava koža pomlađenog izgleda.

Kako djeluje terapija Medicinskim Dermarollerom®?

Suštinska razlika između Medicinskog Dermarollera i ostalih metoda za poboljšanje izgleda i stanja kože je u tome da ne djeluje ablativno – ne uništava tkivo i ne zadaje gotovo nikakvu traumu. Uobičajene metode poput CO2 lasera, frakcijskog lasera, peelinga, dermoabrazije djeluju po principu „skidanja“ sloja kože, a toga kod terapije Medicinskim dermarollerom nema. Primjena Medicinskog Dermarollera® u medicinskoj literaturi naziva se i indukcijska terapija kolagenom ili microneedling. Netraumatske mikro igle s iznimno finim promjerom vrha (<3 μm) pokreću u organizmu, kao i kod svake ozljede, procese samoizlječenja i zacjeljivanja.

Primjena Dermarollera moguća je kod različitih terapeutskih ciljeva:
liječi ožiljke (hipertrofične i atrofične), akne, manje i veće bore, strije, pospješuje transdermalni unos aktivnih, ljekovitih tvari.
Mikro igle liječnici primjenjuju od 2005. godine,a klinička istraživanja, svjedočanstva pacijenata i slikovni materijal potvrđuju djelotvornost terapije Medicinskim Dermarollerom.

Kemijski piling

Kemijski “piling” (peeling-guljenje) je postupak kojim se poboljšava izgled kože na licu, vratu, rukama, leđima…
Kemijska otopina se primjenjuje na kožu u svrhu ljuštenja i guljenja određenog sloja kože. Nova, regenerirana koža je je glađa, manje naborana nego prijašnja koža. Nova koža je privremeno osjetljivija na sunce.
Postoje tri osnovna tipa kemijskih pilinga:
1. Površinski  piling (ljuštenje epidermisa)
2. Srednje duboki piling (papilarni dermis)
3. Duboki piling (retikularni dermis)

Prije započinjanja kemijskog pilinga potrebna je temeljita i detaljna evaluacija pacijenta.

Kada je prikladno upotrijebiti kemijski piling? Indikacije:
Ožiljci/ Ožiljci od akne
Starenje (bore)
Hiperpigmentacije (suncem oštećena koža, melazma)

Tko je kandidat za kemijske pilinge?
Općenito, osobe svijetle kose i svijetle puti su najbolji kandidati za kemijske pilinge. Tamnopute osobe nisu dobri kandidati za pilinge.
Postupak se ne preporučuje provesti kod ljudi koji imaju infekciju, aktivnu kožnu bolest, ozlijeđenu kožu, opekline od sunca, aktivnu infekciju Herpes simplex virusom ( virusna groznica na usnici).
Također se ne preporučuje u trudnoći i dojenju, te ako su uzimani peroralnih retinoida u prethodnih šest mjeseci.

Je li postupak bolan?
Uobičajeno je osjetiti peckanje, crvenilo i iritaciju za vrijeme i neposredno posllije zahvata, potom ljuskanje i kruste na koži.

Koliko traje oporavak kože?
Oporavak kože ovisi o dubljini pilinga, potrebna je određena njega kože kao i različito vrijeme za potpuni oporavak kože. Nakon svih vrsta pilinga je potrebna dosljedna ZAŠTITA OD SUNCA!

Koje kiseline upotrebljavamo?

Za pilinge se upotrebljavaju mandelična, glikolna, piruvična, salicilna, trikloroctena ali i kombinacije kiselina za najbolji učinak za specifičnu lokalizaciju i namjenu.